Pages

Wednesday, June 25, 2014

The End?

Bismillah..

Dah lama rasanya tak mengupdate blog dengan konsisten. huhu
Tadi pandang belah kanan blog ni, baru perasan bilangan entry dari tahun ke tahun semakin menyusut :(
Bila muhasabah balik, betul lah. nak istiqamah tu payah. Seriously perlu banyak mujahadah.
Sama la macam menulis di blog ni.
Idea bukan tak ada, kadang-kadang banyak je rasa point tu nak share kan, tapi.. haha
Nak bukak tu kemain payah, nak mula taip apatah lagi. Walaupun kadang-kadang tak tahu siapa yang sudi baca, tapi diri sendiri adalah pengunjung yang paling setia.

Scrool balik yang lepas-lepas. awal-awal punya entry.
Tergelak rasa baca tulisan sendiri, ada tu rasa nak menangis pun ada.
Dulu, campak semua perasaan kat sini, terutama sekali awal-awal tarbiyah. haha
Loni.. alahai.. :(

Tibe-tibe teringat pulak kata-kata seorang syeikh ini,
Kata dia,
"Kefuturan pada pertengahan jalan adalah kerana salah langkah bermula"
Haha. ada kaitan ke? Ye la kot eh, dulu sebab semangat nak bercerita macam-macam, tapi memang kalau buat sebab semangat je memang tak lama la kan.

****
Masa berlalu pantas
Usia pun dah 23 dah time ni
Soalan untuk diri, apa je yang engkau dah buat untuk ummah? bermula dari sebuah blok comot ni.. Hurmm...

Yang Sedang Bermuhasabah,
Afni Natasya


4 orang yang dikasihi Allah..:

Nina Diana Nawi said...

i read ur blog and it is so inspiring, :) keep writing k

i remember the first time i met u, at that time kak iman invited u to join our usrah ( student undergrad cuti time tu) at the futsal court in KP.

ahha, and the story told by u, that i would never forget inshaAllah, on how if we are (biiznillah) being selected to enter jannah. and we are able to meet the companions of rasulullah saw.

Bilal, saidina khadeeja +++ and the topic being discuss on 'the reason why we are chosen to enter Allah paradise', the companions have the most relevance, the most outstanding reason on how they being choose by Allah------their body,their wound, the money being spent in the path of Allah are the prove, but how does we being selected, whats' ours?.


ahha, thank you so much for it dear.. :)

afni natasya said...

masyaAllah kak nina :')

tak sangka akak ingat lagi, lama betul dah tu.
may Allah grant us Jannah n nanti boleh lah kita cerita2 lagi kat sana, iAllah!

afni natasya said...

masyaAllah kak nina :')

tak sangka akak ingat lagi, lama betul dah tu.
may Allah grant us Jannah n nanti boleh lah kita cerita2 lagi kat sana, iAllah!

Anonymous said...

saya pun peminat!

Post a Comment