Pages

Thursday, March 10, 2011

kuang hajo punye ...!

 bismillahirrahmanirrahim..

petang tadi..

"cik..sila buat pembayaran dengan segera sebelum nama cik di blacklist!"
hey..what the duck?! [emo la ni]
blacklist? ingat i ni jutawan ke nak blacklist3??

mood: terkejut + tergamam


blur..
tiba-tiba je ada orang call & cakap suruh bayar 'hutang'..
hutang??!! apekah?!
sumpah..ceq tak penah pinjam duit orang beratus-ratus, apatah lagi nak pinjam Along
pinjam kat Kak Long pun tak penah, sebab kalau kat Kak Long ceq mintak je terus..huhu
tapi..ni bukan pinjam, orang tu kata ni bil telefon
sumpah [again]..ceq tak pernah guna bil, sebab bil kan untuk orang kaya je, ceq bukan orang kaya.. huhu


oh, mana nak cekau duit?
turun dari langit kah?
cari bawah bantal?
deyy..cocok kat mesin atm je la!
oh! *pitam!

mood: tiba-tiba..


[setelah sedar dari pitam]

tasya..bukan ke apa yang Allah takdirkan tu pasti akan terjadi? kalau kita marah, tandanya kita sedang marahkan Allah yang mentakdirkan ia terjadi.. kalau kita cakap "what the duck!" sambil emo , tandanya kita tengah buat muka tak puas hati kat Allah..

walaupun bende tu bukan salah kita..anggap lah itu tarbiyah dari Allah untuk uji kesabaran kita terhadap sesuatu yang kita tak jangka dan datang dengan tiba-tiba.. nah,Allah sedang mengajarkanmu erti sabar..

bersyukurlah..kan Allah yang takdirkan orang tu call sebelum 'hutang' tu mencecah beribu-ribu..
[hah?? beribu-ribu? ahh..kalau sampai tahap tu, ceq p bakar tempat tu!!]

tasya..sabar lah..
kan dah cakap tadi..bersyukur..
tengok..tuhan baik sangat..orang tu dah call hari ni kan, kalau orang tu call tahun depan macam mana?
dah la..jangan marah-marah..
orang yang beriman akan redha dengan apa yang telah Allah takdirkan
kata nak jadi beriman kan?kan?kan?

dah...senyum! :']



2 orang yang dikasihi Allah..:

Theye said...

sya!!!seriuslay mmg kena byr bil telifon nih??
betul ker???
mmg nm n alamat dia bwh nm awk?

afni_natasya~! said...

seriyes..sob sob

Post a Comment